Paikallisuutiset

Odotetut uittoperinnevideot julki: täältä ne voi katsoa

Kuvassa kaksi vanhaa Lapin uittojätkää: Ossi Keränen ja Pauli Yliaska. Kuva: Uittoperinnehanke

Savukoskelle, Pelkosenniemelle, Sallaan, Kemijärvelle ja Sodankylään sijoittuvat videot julkaistaan päivittäin kello 9.15 viikolla 3.

Itä-Lapin kuntayhtymän Uittoperinne tutuksi -hankkeessa on toteutettu uitosta, sen vaiheista ja historiasta kertovia videoita.

Videot päivitetään tämän jutun loppuun ilmestymisjärjestyksessä.

Uittoperinne tutuksi on Savukosken, Sodankylän, Sallan, Pelkosenniemen ja Kemijärven yhteinen hanke, jossa jokaiselle kunnalle on tehty oma uittohistoriasta kertova video. Videot julkaistaan perättäisinä päivinä viikolla 3 Itä-Lapin kuntayhtymän Youtube-kanavan Uittoperinne tutuksi -videoiden soittolistalla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hankkeessa on tuotettu yhteensä 15 uittovideota. Kuntakohtaisten videoiden lisäksi uittohistoriasta kertoville reittipisteille on infotaulujen ja qr-koodien avulla sijoitettu erillisiä videotarinoita. Kaikki videot on katsottavissa myös Youtube-kanavan kautta.

– Kiertämällä reittipisteet myöhemmin ja tutustumalla paikkoihin paikan päällä, voit kuvitella uittotyön luonteen ja haasteet kevättulvien aikaan. Reittipisteille pystytetään taululliset tolpat. Tauluista löytyvät kirjoitettu tarina paikan uittohistoriasta sekä qr-koodi, jonka avulla voit videon myös ladata paikan päällä, projektipäällikkö Lauri Snellman kertoo.

Uittokiinnikkeen asentamista jäältä käsin Kemijärven Pitkänsillan tuntumassa. Kuva: Arvo Hulkon jäämistö / Manu Hulkon kokoelmat

SODANKYLÄ Ma 15.1. klo 9.15

SAVUKOSKI TI 16.1. klo 9.15

SALLA KE 17.1. klo 9.15

PELKOSENNIEMI TO 18.1. klo 9.15

KEMIJÄRVI PE 19.1. klo 9.15

Lisää aiheesta

Päivitetty 16.1.2024 kello 11.30: lisätty linkit Sodankylän ja Savukosken videoihin.

Päivitetty 17.1.2024 kello 18.06: lisätty linkki Sallan videoon.

Päivitetty 18.1.2024 kello 10.29: lisätty linkki Pelkosenniemen videoon.

Päivitetty 19.1.2024 kello 18.28: lisätty linkki Kemijärven videoon.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä