Talviloma Islannissa - jäätiköitä ja upeita revontulia

Lähtemällä unohtumattomalle talvilomalle Islantiin ja voi kokea upean luonnon ja ainutlaatuiset revontulet. Islanti tarjoaa monipuolisia luontokohteita ja upeita maisemia, jotka jättävät varmasti unohtumattoman vaikutuksen.

Revontuliretket Islannissa

Islanti on yksi parhaista paikoista maailmassa nähdä revontulia ja revontuliretket Islannissa tarjoavat upean mahdollisuuden kokea tämä luonnonilmiö henkilökohtaisesti. Retket järjestetään talvella pimeän ajanjakson aikana, jolloin revontulet ovat todennäköisimmin nähtävissä. Retkien aikataulu voi vaihdella sääolosuhteista riippuen, joten kannattaa tarkistaa etukäteen, milloin retkiä järjestetään.

Retkille osallistuessa on syytä pukeutua lämpimästi, sillä Islannin ilmasto on talvisin usein hyvin viileä. Kerrospukeutuminen on suositeltavaa, jotta on mahdollista säädellä lämpötilaa tarpeen mukaan. Lisäksi kannattaa varustautua hyvillä kengillä ja ottaa matkaan myös lämpimiä asusteita, kuten hanskat ja pipo.

Revontuliretket tarjoavat kuljetuksen revontulien katselupaikoille, jotka sijaitsevat kauempana kaupunkien valoista. Retkillä tarjotaan myös opastusta revontulista ja valokuvauksesta, jotta upeat hetket voi tallentaa muistoksi.

On tärkeää muistaa, että revontulet ovat luonnonilmiö, joten niiden näkemistä ei voi taata. Sääolosuhteet ja auringon aktiivisuus vaikuttavat revontulien esiintymiseen. Islannin pimeät yöt tarjoavat kuitenkin hyvät mahdollisuudet revontulien näkemiseen.

Islannin upeimmat luontokohteet

Islanti on tunnettu upeista luontokohteistaan, joista monet ovat ainutlaatuisia maailmassa. Yksi Islannin tunnetuimmista luontonähtävyyksistä on jäätikkölaguuni Jökulsárlón, joka sijaitsee Vatnajökullin kansallispuistossa. Tämä upea laguuni tarjoaa upeat maisemat, joissa voi nähdä kelluvia jäävuoria ja jäälohkareita. Laguunin rannalla voi myös nähdä hylkeitä, jotka nousevat nauttimaan auringosta jäälauttojen päälle.

Toinen upea luontokohde Islannissa on Thingvellirin kansallispuisto, joka on myös UNESCO:n maailmanperintökohde. Täällä voi nähdä upeita rotkoja, järviä ja vesiputouksia. Thingvellirin kansallispuistossa voi saada myös ainutlaatuisen kokemuksen, sillä se sijaitsee kahden mannerlaatan välissä. Laattojen välissä voi kävellä ja nähdä, miten Eurooppa ja Pohjois-Amerikka erkaantuvat toisistaan.

Majoitus Islannissa

Islannissa on monia erilaisia majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat eri budjetteihin ja tarpeisiin.

1. Hotellit: Islannissa on useita hotelleja eri puolilla maata. Suurimmat hotellit sijaitsevat Reykjavikin kaupungissa, mutta myös muissa kaupungeissa ja matkailukohteissa on hotelleja tarjolla. Hotellit vaihtelevat luksushotelleista edullisempiin vaihtoehtoihin.

2. Guesthouset: Guesthouset ovat yleisiä Islannissa ja ne ovat usein edullisempia majoitusvaihtoehtoja. Ne ovat usein perheomisteisia ja tarjoavat kodikkaan ilmapiirin. Guesthouseissa on yleensä tarjolla sekä yksityishuoneita että jaettuja makuusaleja.

3. Hostellit: Islannissa on myös useita hostelleja, jotka ovat suosittuja erityisesti budjettimatkailijoiden keskuudessa. Hostelleissa voi yöpyä jaetussa makuusalissa tai varata yksityisen huoneen. Usein hostelleissa on yhteisiä keittiötiloja ja muita jaettuja tiloja.

4. Mökit ja vuokra-asunnot: Jos haluaa enemmän itsenäisyyttä ja mahdollisuuden laittaa ruokaa itse, mökin tai vuokra-asunnon varaaminen on hyvä vaihtoehto. Islannissa on tarjolla paljon mökkejä ja vuokra-asuntoja eri puolilla maata. Tämä vaihtoehto sopii erityisesti pidemmälle oleskelulle tai perhematkailijoille.

Talviloma Islannissa tarjoaa upeita elämyksiä ja unohtumattomia maisemia. Kannattaa lähteä rohkeasti tutustumaan Islannin upeisiin luontokohteisiin ja nauttimaan talven kauneudesta jäätiköiden ja revontulien keskellä.